Zahvala

V imenu obeh razredov se zahvaljujem našima profesorjema in profesoricama, ki so z budnim očesom skrbeli za nas v tem tednu ter še posebej našemu vodiču Gregorju in vozniku Mikiju, ki sta poskrbela, da smo varno prepotovali to čudovito pot.

Miha Meglič

5. Dan

Zadnji dan pa smo se po dobrem nočnem spancu odpravili proti Splitu, kjer smo si ogledali mesto ter kletne prostore Dioklecjianove palače, ter se počasi namenili nazaj proti Kranju.

4. Dan

Predzadnji dan smo se iz Dubrovnika zgodaj zjutraj odpravili v Črno goro. Najprej smo se ustavili v Kotorju, kjer smo si z lokalno vodičko ogledali mesto. Nadaljevali smo po vijugasti cesti do vasi Njeguši, kjer smo poskusili lokalni pršut in sir. Siti smo si v Cetinju ogledali še Njegoševo rezidenco ter se za zaključek ustavili za nekaj prostega časa v Budvi.

3. Dan

Tretji dan smo začeli prečej bolj spočiti z vožnjo do centra Dubrovnika, kjer smo si z vodičko ogledali staro mestno jedro ter se sprehodili po skoraj 2 km dolgem obzidju. Sledil je prosti čas, ko smo si lahko privoščili kosilo, sladoled ali pa nakupili nekaj spominkov. Ko smo bili siti in spet polni energije, smo se vkrcali na sproščujočo plovbo do otoka Lokruma, kjer smo se lahko sončali, sprehajali po čudovito urejenih poteh ali pa se ohladili v zmerno topli morski vodi (25 °C).

2. Dan

Drugi dan smo se po sproščujoči noči pripravili na pot proti Dubrovniku. Prvi postanek na poti smo naredili ob porušenem mostu, ki je ostanek snemanja filma “Bitka na Neretvi”, kjer smo si lahko privoščili tudi kakšno kavico ali pa si ogledali muzej bitke. Naslednji postanek smo naredili v Mostarju, kjer smo si ogledali mesto s svojo kulturno raznolikostjo, tradicionalno turško hišo ter znameniti kamniti most. Pot smo nadaljevali proti vasici Počitelj, kjer smo imeli čudovit panoramski pogled na dolino reke Neretve. Po tem pa je bilo pred nami le še nekaj mejnih prehodov in prispeli smo na cilj.

1. Dan

Prvi dan smo se zgodaj zjutraj odpravili iz Kranja proti Jajcu in po nekaj postankih na mejah tja precej hitro prispeli. Tam smo si ogledali Muzej II. zasedanja Avnoja ter si privoščili malico. Nato pa smo se hitro odpravili naprej proti Sarajevu, kjer smo si ogledali mesto s stolpa AVAZ. S sprehodom po mestu pa smo spoznali njegovo veliko versko raznolikost. Po kosilu in nakupovanju na Baščaršiji pa smo se usedli na tramvaj in odpeljali proti hotelu, kjer smo se udobno namestili in razgibali pred večerjo.

Pred odhodom

Na zavihku “Dnevnik” bodo sproti objavljene slike ter druga obvestila o poteku projektnega tedna, na koncu pa tudi kratek video posnetek.

Do takrat pa si oglejte zavihek “Informacije”, kjer boste našli načrt našega projektnega tedna, informacije o odhodu ter šolskih zadolžitvah v zvezi z Magistralo 2018.